Aktuális

Másodszor is ugyanazok erőszakolták meg a lányt

Egy indiai nő, akit csoportosan megerőszakoltak három évvel ezelőtt, azt állítja, hogy megerőszakolta ismét ugyanaz az öt ember. A nő családja bosszúról beszél, és elrettentő büntetést akarnak.

A hatóságok által meg nem nevezett lányt eszméletlenül találták meg az Új-Delhi közelében lévő Rohtak városában, ahol a kórházi kivizsgálások is megerősítették, hogy megerőszakolták, írja a Daily Mail. Elmondása szerint a főiskola közelében járt, amikor fényes nappal elrabolták, és ugyanazok erőszakolták meg, akik egyszer már megtették. A nő családja szerint mindezt csak azért, mert a 2013-as esetben, ahol a feltételezett elkövetők szabadlábon vannak, nem vonta vissza a bírósági keresetet, sem pénz, sem fenyegetés hatására. 

A mostani eset miatt viszont a gyanúsítottak menekülőre fogták, de a hatóságok mielőbbi elfogásukat ígérik a felháborodott tüntetőknek, amivel lehet, hogy az erőszakolók is jobban járnának. Sokan azonban kételkednek az igazságszolgáltatás pártatlanságában, mert bár a kaszttörvény hivatalosan nincs jelen Indiában, de tény, hogy az áldozat a legalacsonyabb kasztba tartozik, míg a vádlottak a felső kasztból valók. Az ügy miatt óriási a felháborodás Rohtakban és India más városaiban, sokan halálbüntetés kiszabását követelik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top