Aktuális

Így tépte meg a vihar Magyarországot – fotók

Hatalmas vihar csapott le az országra, több helyütt állnak a vonatok, Budapesten volt dolguk a tűzoltóknak, az EFOTT-ot félbe kellett szakítani.

Szerda délután érkeztek az első viharfelhők, éjszakára pedig bedurvult az időjárás. A vihar miatt Dunaújvárosban és Velencén is le kellett állítani a fesztiválokat – az újvárosi Rockmaraton újraindult, a velencei EFOTT szabadtéri programjai azóta sem folytatódhattak.

Gondok voltak a Kékszalag vitorlásversenyen is, ahol több hajó, köztük néhány esélyes is, már a parton megsérült. A magyar tervezésű és közelmúltban vízre tett kétárbocos Kaáli Cat katamaránt a szél a kikötőben ráhajította a kőszórásra, a Rapidophen katamarán pedig a parton borult fel. A Kékszalag közösségi oldalára a csúcstartó Fifty-Fifty csapata azt írta: a viharban kiugrott a hajó árboca is, de a legénység visszarakta rögtönzött emelőkkel.

 

Budapesten egyelőre kisebb károkról érkezett bejelentés; a XI. kerületi Baranyai téren autóra esett egy nagyobb faág, a XIV. kerületi Abonyi úton pedig három autóra zuhant egy kettétört fa. A XIII. kerületi Reitter Ferenc utcában egy építési területet határoló kordont fújt el a szél, a tűzoltók állították vissza a helyére.

A fővároshoz közeli Pilisvörösváron félméteres víz állt a vasúti aluljáróban, amit a helyi önkéntes tűzoltók szivattyúztak ki, így újra megindulhatott a forgalom. Solymáron pedig egy húszméteres fa dőlt a villanyvezetékekre, itt a helyi önkéntes tűzoltók munkáját a fővárosi hivatásos egységek is segítik. 

Az Időkép szerint helyenként dió nagyságú jég esett, a viharos erejű szél pedig több helyen is fákat döntött az útra, Balatonfüredet valósággal letarolta a vihar.

Késnek a vonatok a vihar miatt

Pécs és Gyékényes közötti vasúti  fővonalon fél hatkor Babócsa állomás közelében fa dőlt egy személyvonat elé; a szerelvény időben meg tudott állni az akadály előtt, de várakoznia kell.

A MÁV-nál korábban azt közölték, hogy a Budapest–Székesfehérvár és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon késnek a vonatok az éjszakai viharkövetkezményei miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top