Aktuális

Alkohol, szex és fesztivál: oké. Nemi erőszak: nem oké

Napok óta sokan bizonygatják, hogy ők tudják, miért mennek be tizenéves lányok sztárok öltözőjébe. Mintha ez lenne a legfontosabb ebben az ügyben, nem pedig az, hogy miért nem tudtak kijönni.

Szeretem ezt az országot. Azt szeretem benne, hogy annyira erkölcsösek a lakói. És egyáltalán. Az erkölcs, pontosabban az ERKÖLCS számukra valamiféle szent dolog, amit készek életük és vérük árán is megvédeni. Az erkölcsön túl talán egyetlen dolog van, amit ilyen megveszekedetten, utolsó leheletükig védenek, az pedig a női nemi szerv. Hogy abban ki mit keres, mikor ki fordul meg, és a tulaj mit kap cserébe: talán semmi nem érdekli jobban az internet népét. Annál például nincs izgalmasabb dolog, mint ha valaki a szép, fiatal testére látványos bikinit húz, alkoholt iszik, zenére bulizik egy tó partján és férfiakkal szexel. Megértem. Ez bizony nemcsak izgalmasan hangzik, de bizonyára csinálni is kellemes. Meglehet, kellemesebb, mint ülni a városban, az ezerfokos irodában, és képeket nézni arról, hogy mások ezt csinálják. Ráadásul sok pénzért, amit módjukban állt kiadni egy fesztiváljegyért. Összefoglalom:

Szépek, fiatalok, tehetősek és dugnak. Érthető, hogy ez sokaknál kiveri a biztosítékot.

A szexről mindig is azt gondoltam, hogy elég jó dolog. Illetve… olvastam már róla, hogy akár bűn is lehet – a viktoriánus korban, szélsőséges vallási fanatikusoknál, sőt még a szocializmus vaskalaposabb időszakában is előfordult ilyen értelmezés. Szerencsére mi már a 21. századba nőttünk bele, és az ilyen gondolkodásmód elavultnak számít. Mégis… hajlamos elemi erővel feltámadni. Az elmúlt napokban például kezd az a képem kialakulni, hogy a szex mégiscsak bűn – abban az esetben legalábbis, ha nő műveli, élvezetből, házasságon, illetve tartós kapcsolaton kívül. Továbbá bűn az is, ha egész lénye – lásd: önfeledt szórakozás, táncolás, elsődleges nemi jellegek hangsúlyozása, teszem azt egy forrónadrággal – azt sugározza, hogy nincsenek gátlásai saját testével, kisugárzásával kapcsolatban, és ha vágyik rá, akkor nem habozik szexelni sem – ott és akkor, ahogyan és akivel szeretne. Nem kell megnéznie az óriásplakátokat és magazinokat, hogy ellenőrizze: kívánatos nő. Nem olvas netes fórumokat csak azért, hogy lássa, másoknak mi erről a véleményük. Nem retteg attól, hogy megítélik majd.

“Az elmúlt napokban például kezd az a képem kialakulni, hogy a szex mégiscsak bűn…” (Fotó: Rockstar Photographers / Fűrész Zsolt)

Gátlásmentes és önbizalommal teli. Ejnye, csajok, tőletek nem ezt szoktuk meg!

Igazán rendes széles társadalmunktól, hogy folyvást azon aggódik, hogy jó-jó, szexelnek a nők, de mi a viszonzás? Mert ha virág és bókok és három gyerek, akkor egészségükre, de ha élvezet, mámoros bulizás vagy meghívás egy partira, akkor én-istenem-hová-lesz-ez-a-világ. Férfiak és nők kánonban képesek aggódni azon, hogy számukra ismeretlen férfiak és nők milyen motivációból szexelnek. Nem is tudom, ilyenkor nyáron

nincs elég munka a kiskertben?

Szerintetek amikor magatehetetlen lányokat találtak egy nyári fesztivál backstage-ében, az emberek kíváncsiak egy ott készült videofelvételre? Egyrészt persze hogy igen. Másrészt szerintem csak összezavarná őket. Mert még a végén kiderülne belőle, hogy szexre felkínálkozó buja lányok mentek oda és benne voltak minden jóban, vagy esetleg pont az derülne ki, hogy tinik rángatták be egymást, hogy “fú, gyere már, azt mutatta, hogy csinálhatunk fotót!”.

Tudjátok: tinédzserkor, az az időszak, amikor a fiatalok mindenáron meg akarnak felelni maguknak, a korukbelieknek, a külvilágnak. Ha a kurvázó kommentelők már túl vannak rajta, esetleg felidézhetnék. Persze lehet, hogy ők csak olvasókörbe jártak annak idején.
Mondjuk koncert után haverkodni a fellépőkkel, az azért nem ugyanaz, mint Harlemben hajnali kettőkor leugrani a sarkiba, mert elfogyott a gyufa – eddig legalábbis azt hittük. Vagy talán ilyen nehéz volna megkülönböztetni az autogramkérőt a szexpartnertől?

Nehezen eligazodóknak javaslom szeretőnek mindazokat, akik tudatmódosító szerek nélkül is igent mondanak. 

Egyébként nagyjából mindegy, hogy mi lenne a kamerafelvételen, hiszen egyik tevékenység sem ütközik törvénybe.

Ami nem mindegy, az az, hogy bármi is történt, az az érintettek szabad akaratából történt-e, vagy sem. A szex ugyanis csak onnantól erkölcsi (sőt büntetőjogi) kérdés, ha nem konszenzusos. (Csak hát ez esetben már férfiak a hunyók, az ő erkölcseikért pedig nem szokás aggódni.)

Rajongók az első sorban, a Balaton Soundon (Fotó: Fotó: Rockstar Photographers)
Rajongók az első sorban, a Balaton Soundon (Fotó: Rockstar Photographers / Csudai Sándor)

“A fesztiválokon és koncerteken rengetegszer előfordul, hogy a sztárok rajongókat hívnak hátra a backstage-be” – nyilatkozta a hvg.hu-nak “a szervezői szakmában jártas forrás”. “A fellépők lelazulhatnak, ledobhatják a fellépés előtti stresszt és szocializálódhatnak, a rajongóknak pedig életre szóló élmény, hogy találkozhatnak a kedvenceikkel.” Érdekes, hogy azok a rajongók, akikkel a fellépők “lazulni” szeretnének, szinte mindig fiatal lányok. Kíváncsi lennék arra is, vajon énekesnőkkel milyen gyakran fordul elő, hogy a menedzserük rámutat a közönségben tíz srácra, megkérdezi, nagykorúak-e már (persze csak az ital miatt), és meginvitálja őket hátra. 

Még nem tudni, mi történt a Balaton Sound fesztiválon, a kanadai DVBBS duó öltözőjében. Először arról adott ki közleményt a rendőrség, hogy nem volt nemi erőszak. Ma arról szólnak a hírek, hogy használt óvszert is találtak a takarítók a helyszínen. A fiatal lányok nem tűntek ittasnak, mielőtt bementek, ám hatból hármat már nem engedtek ki onnan. Ismeretlen itallal kínálták őket, szervezetükben később kábítószergyanús anyagot találtak. A két fellépőt bilincsben hozták vissza a reptérről.

És megint ugyanaz a forgatókönyv. Teljesen mindegy, hogy gólyatárbor, uszoda, lezárt autó vagy sztáröltöző a helyszín: ha nő vagy és erőszakoskodnak veled, azt csak magadnak köszönheted. Valahol elképesztő az, hogy ideutaznak hozzánk magánrepülőn sztár DJ-k, kedvükre válogatnak fiatal lányok között, visszaélnek a bizalmukkal (és a fesztiválszervezők bizalmával), megalázó helyzetbe hozzák őket. És ezek után

a hazai közvélemény jó része nem e két férfi viselkedésén van kiakadva, hanem “saját lányait” szapulja.

Igen, maguk döntöttek úgy, hogy bemennek. Bizonyára elfogadták az italt. Vajon maguk akartak öntudatlanná válni is? Nem elég, hogy tizennyolc éves lányok testi épségét nem tudjuk megvédeni, még a becsületüket sem. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top