Aktuális

Megvan, mi okozhatta az olaszországi vonatbalesetet

Elavult telefonrendszerrel értesítették egymást az állomásfőnökök a vonatokról, így emberi mulasztás miatt történhetett meg a 27 halottal és rengeteg sérülttel járó vonatbaleset.

Az Andria és Corato közötti vasúti pálya egyvágányos szakaszán nem volt automata riasztási rendszer, amely akkor avatkozna be, ha két, ugyanazon a sínpáron haladó szerelvény megközelítené egymást.

Így az elsődleges vizsgálatok szerint emberi mulasztás állhatott a 27 áldozatot követelő olaszországi vonatbaleset mögött

Keddről szerdára virradóan is dolgoztak még a mentőalakulatok, a munkálatokba óriásdarukat és mentőkutyákat is bevetettek, hogy eltávolítsák a roncsokat.

Megvan, mi okozhatta az olaszországi vonatbalesetet

Az olasz vöröskereszt emberei szerdán a Bariban lévő halottasházba már 22 holttestet szállítottak, a huszonharmadikat várhatóan a nap folyamán juttatják el Andriából. Azonosításuk folyamatban van.

Megszólaltak a baleset túlélői

A szerencsétlenség túlélői arról beszéltek, hogy az ütközés pillanatában hatalmas erő lendítette ki őket egyensúlyukból. Ezután igyekeztek kiszabadulni a roncsok fogságából, a leszakadt emberi testrészek közül.

Egy nyolc hónapos terhes nő azt mondta, hogy nem tudja, mi történt. Az ütközés után maga előtt látta a földön heverő anyját, vérző apját és lánytestvérét. Egy idős házaspár a Telesveva tévéállomásnak számolt be az átélt borzalomról. A férfit, akinek fejét kötés fedte, felesége húzta ki a roncsok közül.

A pápa is üzent

Massimo Mazzilli, Corato település polgármestere a Facebookon azt írta, a helyszín úgy nézett ki, mintha egy repülőgép zuhant volna le.

Ferenc pápa táviratban fejezte ki együttérzését Bari érsekének, Francesco Cacuccinak. Azt írta, osztozik a balesetet szenvedett családok fájdalmában. Gyászolja a halottakat, imádkozik a sérültekért, hogy minél hamarabb felépüljenek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top