Aktuális

Kikapcsolták az áramot a gyermekhospice-ban

Nem kapnak segítséget a gyermekhospice házak, pedig nagyon fontos feladatot látnak el.

Az országban nincs olyan kórház, amelyben működne gyermekek számára életvégi ellátást nyújtó osztály.  Ezért különösen fontosak a gyermekhospice házak. 2015. márciusban a kormány kilátásba helyezte, hogy tb-támogatásokat csatornáz a gyermekek számára életvégi ellátást nyújtó házakba, de ez máig nem történt meg – írja a Magyar Nemzet.

Az intézmények komoly anyagi gondokkal küzdenek. Az első magyarországi gyermekhospice-t, a pécsi Dóri házat üzemeltető Szemem Fénye Alapítvány elnöke, Gyura Barbara a lapnak azt mondta, hogy minden hónapban gondot okoz a nővérek, orvosok, terapeuták fizetésének átutalása, és előfordult már az is, hogy kikapcsolták az áramot. A csatornázás mellett márciusban 5 millió forintos támogatást is ígért nekik a minisztérium, de még nem kapták meg A Dóri Házban nyújtott ellátást magán- és céges adományokból, pályázati pénzekből tartják fenn. A gyógyíthatatlan beteg gyermekek akár 5-10 évet is eltölthetnek a házban, ahol havi 21 nap térítésmentesen jár nekik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top