Aktuális

Vigyázz, így verik át a bankkártyásokat

Újabb átverés terjed az interneten, a bankkártyásokat riogatják. Ezt ne hidd el!

HELYREIGAZÍTÁS

A 2016. július 13-án megjelent “Vigyázz, így verik át a bankkártyásokat” című cikkünkben valótlanul közöltük, hogy:

  • “Újabb átverés terjed az interneten, a bankkártyásokat riogatják.”
  • “A rémhír nem igaz, tehát a tokok nem védenek meg semmitől, hiszen nincs veszély.”
  • “A cég tehát átveri a vásárlókat, hogy eladja a termékét.”

Ezzel szemben a valóság az, hogy a NLCafénak nincsenek a birtokában olyan információk vagy bizonyítékok, amelyek a fenti állításokat alátámasztanák, így azok valóságtartalma nem igazolt. 

                                                                         ***

paypass bankkártyák veszélyeivel riogat egy cég, azt állítják, hogy egy applikációval 10-20 centiről is le lehet emelni a kártyáról a pénzt. Megoldást is kínálnak, egy védőtokot, aminek ára 3900 Ft.

 A rémhír nem igaz, tehát a tokok nem védenek meg semmitől, hiszen nincs is veszély. A cég tehát átveri a vásárlókat, hogy eladja a termékét. “A DoFeSec Kft. honlapján megjelentekre reagálva a fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az anti-lop.com weboldalon található állítások nem fedik a valóságot, valamint alkalmasak az ügyfelek megtévesztésére” – közölte a MasterCard.

Vigyázz, így verik át a bankkártyásokat

A kártya adatai úgynevezett NFC eszközzel olvashatók le, legfeljebb 5 centi távolságról, az így leolvasott kártyaadatokkal viszont nem lehet vásárolni, sem készpénzt felvenni, hiszen sem a kártyabirtokos, sem a bank neve nem derül ki, a kártya hátoldalán lévő 3 számjegyet sem lehet így megszerezni. Ráadásul a kártyás műveletet csak az elfogadói bank hálózatába bekötött kereskedői terminál tud kezdeményezni, amivel kizárólag szerződött kereskedő rendelkezik, illetve az egyérintéses kártyák chipje egyedi kódot generál, ami csak egy tranzakció jóváhagyására használható – tették hozzá. 5 ezer forint fölötti vásárlásoknál további biztonsági elemek is vannak – írja az azenpenzem.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top