Aktuális

Magyar egyetem is bekerült a világ legjobbjai közé

Az ELTE a világ egyetemeinek felső két százalékába került, az oktatás minőségét tekintve kiemelkedő a magyar intézmény.

Megjelent a Center for World University Rankings (CWUR) legfrissebb listája, amely a világ legjobb ezer egyetemét rangsorolja. 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem szerepelt a legjobban a magyar egyetemek közül: a 488. helyen.

Az oktatás minőségét mérő adatok alapján még előrébb van az ELTE, a 95. legjobb a világon. Az oktatók-kutatók idézettségi mutatói alapján az intézmény a 268. helyen áll.

A CWUR nyolc szempont alapján rangsorolja az egyetemeket, többek között az oktatás minősége, a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága, a publikációk száma, az idézési arány és a szabadalmak száma alapján.

A legjobb tíz között idén is nyolc amerikai és két brit intézményt találunk: a rangsor élén a Harvard University, a Stanford University és a Massachusetts Institute of Technology szerepel, amelyeket a University of Cambridge és a University of Oxford követ.

A listára hat magyar intézmény került fel: az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 488., a Semmelweis Egyetem a 631., a Debreceni Egyetem a 661., a Szegedi Tudományegyetem a 708., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 850., a Pécsi Tudományegyetem pedig a 877. helyen végzett – áll az ELTE közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top