Aktuális

Újra jelentősen drágultak az albérletek

Az albérletárak árak átlagosan 15-20 százalékkal emelkedtek. A drágulás első sorban az egyetemistákat érintheti érzékenyen, mert ősztől már drágábban is nehéz kiadó lakást találni Budapesten és az egyetemvárosokban.

 A szeptemberben kezdődő tanévben 300 ezren tanulnak majd a felsőoktatásban. Idén 110 ezren nyújtották be a jelentkezésüket felsőoktatási intézménybe. Azok lehetnek a legnagyobb bajban, akik újonnan nyernek felvételt, mert a ponthatárokat csak július 26-án hirdetik ki, és addigra már alig marad megfizethető albérlet a piacon, ezért érdemes már most feltérképezni a lehetőségeket.

 Hogy miért nehezebb most az egyetemisták dolga? Mert egyre kevesebb a hosszú távra kiadó lakás, sokan inkább napokra, maximum hetekre adják ki turistáknak. A hosszú távra kiadó belvárosi, azaz az egyetemekhez közeli lakások négyzetméterára 3 ezer forint, így átlagosan 150 ezer forintra jön ki egy hónapban, ami 15-20 százalékos drágulást jelent az előző évekhez képest. Ez nem jön jól sem a tanulóknak, sem pedig a vidékről a nagyvárosokban vagy a fővárosban munkát vállalóknak – tudósít az RTL Klub.

Még több cikk az albérlethelyzetről:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top