Aktuális

Harminc év után embert ölt egy bika Spanyolországban

A 29 éves Victor Barriót a Lorenzo nevű bika mellkason szúrta. Életét a gyors orvosi közbeavatkozás sem tudta megmenteni.

Spanyolországban utoljára 1987-ben történt olyan tragédia, mint most Teruelben. Akkor Jose Eslava Caceres vesztette életét egy viadalon, miután a felbőszült bika a falhoz préselte. Most a 29 éves profi matador, Victor Barrio vesztette életét, miután a Lorenzo nevű bika először a földre teperte, majd mellkason szúrta. 

Harminc év után embert ölt egy bika Spanyolországban

A fiatalembert azonnal kórházba szállították, de az életét így sem sikerült megmenteni. Halálhírét a madridi Las Ventas aréna internetes oldalán tették közzé. A viadalt egyébként élőben közvetítette a spanyol televízió, ezért a tragédiáról több hátborzongató videó is napvilágot látott azóta.

Az El Pais spanyol napilap mai kiadásában emlékeztetett, a múlt században több mint 130 ember esett áldozatul a felbőszült bikáknak. Közülük 33-an voltak matadorok.

Olvass még többet a bikaviadalokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top