Aktuális

Kirúgták a riportert, aki riportalanyaival cipeltette magát

A mexikói nő munkáltatóinak egyáltalán nem tetszett, hogy látszólag jobban érdekelte a drága cipője, mint a tudósítás.

A 24 éves Lydia Cummings alig egy hónapja, június közepén járt a Mexikó középső részén található Puebla városkában, ahol akkortájt súlyos áradás pusztított. A fiatal riporternő tudósítani érkezett a helyszínre, mégsem a riportja miatt beszélt róla egy egész világ néhány nappal később.

Lydiáról ugyanis aznap zavarba ejtő fotók készültek munkavégzés közben: ezeken az látszik, ahogy egy helyi házaspár két tagjának vállába kapaszkodva cipelteti magát. Ránézésre azért, hogy az áradás, és a koszos víz ne tehessen kárt drága cipőjében.

Kirúgták a riportert, aki riportalanyaival cipeltette magát

A képek villámgyorsan bejárták az internetet, a netes népművészek pedig mára több tucat mémet készítettek a meglehetősen furcsa jelenetről. Ezek egyébként Lydiához is eljutottak, aki azzal védekezett, hogy a házaspár ragaszkodott ahhoz, hogy cipelje őt. “Nem ez volt az első alkalom, hogy áradásról tudósítottam, és akkor sem zavart, hogy a cipőm vizes lett. Ebben az esetben a riportalanyaim ragaszkodtak ahhoz, hogy vigyenek. Féltem, ha visszautasítom őket, azzal megbántom az érzéseiket” – védekezett.

Kirúgták a riportert, aki riportalanyaival cipeltette magát

A munkáltatóját azonban, nagyon úgy tűnik, nem hatották meg szavai. A minap azonnali hatállyal felmentették őt a munkavégzés alól, arra hivatkozva, hogy tiszteletlen volt a közösséggel, akit szolgálni hivatott. Lydia egyébként a Twitteren bocsánatot kért a történtekért, és reményét fejezte ki, hogy az incidens nem töri majd ketté újságírói pályáját – írja a New York Post

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán:  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top