Aktuális

Bevásárlóközpontban raboskodik a világ legszomorúbb jegesmedvéje

A kínai üzletközpont azért ruházott be a medvére, hogy a vásárlóik szelfiket és közös fotókat készíthessenek vele.

Eddig a pillanatig több mint 150 ezren írták alá azt az online petíciót, ami bezáratná a kínai Grandview bevásárlóközpontot, mert az üzletek között egy szűk ketrecben, egy felnőtt jegesmedvét tart fogva. “Nincs mentség arra, ha valaki ilyesmit művel egy kiszolgáltatott állattal” – mondja a The Animals Asia állatvédő szervezet igazgatója, Dave Neale.

A férfi hozzáteszi, az általa vezetett szervezet azért hozta létre a petíciót, hogy felhívja a világ figyelmét arra az elképesztő kegyetlenségre, amit a kínai bevásárlóközpont vezetősége tesz. Neale emlékeztetett, még a jól felszerelt állatkerteknek is komoly kihívást jelent, hogy olyan körülményeket teremtsenek, amiben a jegesmedve jól érzi magát.

Bevásárlóközpontban raboskodik a világ legszomorúbb jegesmedvéje

“Nyilvánvaló, hogy egy bevásárlóközpontban ilyesmiről szó sem lehet. A medvét egy szűk ketrecben tartják fogva, ahol semmi olyasmi nincs, ami a természetes környezetében is megtalálható, vagy amiben vigaszt találhatna. Épp ezért arra kérjük a kínai állampolgárokat, bojkottálják velünk együtt a Grandview bevásárlóközpontot, hogy pontot tehessünk az ilyen és ehhez hasonló állatkínzások végére.”

A világméretű felháborodás híre egyébként eljutott az üzletközpont vezetőségéhez is, ígéretet tettek – még áprilisban – arra, hogy átalakítják a jegesmedve és a többi náluk tartott állat kifutóját. A The Animals Asia vezetője elárulta, bár találkozott a vezetőséggel, és tanácsokat is adott nekik az átalakítást illetően, érdemi változás a mai napig nem történt.

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top