Aktuális

Pokoli vihar csapott le a Nyírségre

Hatalmas vihar tombolt szombaton Kelet-Magyarországon, fák dőltek az útra, autók csúsztak árokba, volt dolguk a tűzoltóknak.

Szombat délután megtépte a vihar a Nyírséget. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóit legtöbbször Nyírbátor és Nyírbéltek közelébe riasztották, sok helyütt fák dőltek az úttestre.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az adonyi tűzoltók, miközben egy ilyen esethez vonultak, egy árokba csúszott személyautót is visszahúztak az úttestre. A 41-es főútra dőlt fáktól a baktalórántházi tűzoltók tisztították meg az úttestet. Ófehértón és Tiszarádon telefonvezetékre esett egy-egy letört faág.

A vihar délután három óra körül már Nyírbélteken és környékén okozott gondokat. A településről Nyírlúgosra vezető útra fák dőltek, a szakolyi önkormányzati tűzoltók dolgoznak az eltávolításukon, a Piricsére vezető útról pedig a nyírbátori tűzoltók vágják ki a kidőlt fákat.

Az adonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit, egy héttagú család hívta, mert házuk tűzfala megdőlt a viharos szél miatt. Nyírbátorban pincét öntött el a víz, Nyíregyházán pedig a letört faágak miatt volt szükség egy létrás járműre.

Sérülésről egyik helyszínről sem érkezett jelentés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top