Aktuális

Orvhalásztól mentették meg a gigaharcsát

A Szamos folyó déli részén vizsgálódott a Halőri Szolgálat. Az engedély nélkül kihorgászott 50 kilós gigaharcsát visszaengedték a vízbe. Az orvhorgászok és a halász komoly büntetésre számíthatnak.

A horgászati szabályok megsértése miatt négy emberrel szemben intézkedtek a halőrök a szamossályi horgásztavon. Közülük három pecásnak még engedélye sem volt. Tunyogmatolcs térségében szintén engedély nélküli horgászokat csíptek nyakon, két esetben pedig “gereblyézés” (tiltott horgászmódszer) miatt intézkedtek az ellenőrök.

Szamosangyalos térségében egy halász engedély nélkül és a bevallott három helyett öt varsával halászott. A férfi csónakjában egy közel 50 kiló súlyú, 175 centi hosszú harcsát találtak az ellenőrök. A halőrök az óriás halat másik hattal együtt visszaengedték a folyóba, a varsákat pedig lefoglalták.

Az engedély nélküli horgászatért és halászatért kiszabható legkisebb bírság 35 ezer forint, amit további 10 ezer forinttal terhel a megengedettnél több horgászeszköz használata. Az orvhorgászokat a szakemberek legkevesebb három hónapra eltiltják a horgászattól. A gereblyéző pecások legalább 100 ezer forintos bírságra számíthatnak, de a büntetés, a körülményektől függően, elérheti az 500 ezer forintot is.

(Nébih)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top