Aktuális

Munka ígéretével húzták le a telefonos csalók Erzsit

Kiszolgáltatott emberek tájékozatlanságát használják ki telefonos csalók.

Ördögh Jánosné Erzsi és rokkantnyugdíjas férje szerény összegből élnek havonta. Az asszony szerette volna kiegészíteni jövedelmüket, ezért jelentkezett egy újsághirdetésre, mely otthon végezhető munkát kínált, figurák összeállítását és csomagolását – számolt be az esetről a Délmagyar.

Az asszony felhívta a megadott 20-as telefonszámot, ám onnan egy 90-es számra küldték át, amit szintén felhívott. Itt egy nő hosszasan, hadarva magyarázta a munka feltételeit, majd a vonal megszakadt, és Erzsi már nem tudta visszahívni.

Másnap a mobilszolgáltatója értesítette, hogy 9900 forintot kell majd fizetnie a hívásért. Mivel az asszony nem tudta, hogy emelt díjas számot hívott, kérte a szolgáltatót, hogy méltányosságból engedjék el neki a díjat és el is engedték.

Erzsi fel akarta jelenteni a csalókat a rendőrségen, de mivel a hirdetésben szereplő információkért nem lehet senkit számon kérni, ezért nem tehetett feljelentést. Kiderült az is, hogy a hirdetésben feltüntették azt is, hogy 635 Ft/min a hívás díja, bár ezt trükkösen a webcímük mellé írták. 

A lap értesülései szerint egyébként nem Erzsi az egyetlen, akit ily módon vertek át, egy tarjáni férfinak 19 ezer forintja bánta, hogy érdeklődött az állítólagos munkalehetőség iránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top