Aktuális

Tiltakozás: nem kezdik meg a diákok a tanévet szeptember 1-jén

Legalábbis ha hallgatnak a Független Diákparlament tagjaira, hogy így tiltakozzanak a közoktatás jelenlegi állapota ellen.

 A tiltakozás a februári “Ma nem leszek suliban” naphoz hasonlóan történne, amikor is tízezer gyerek nem ment iskolába, hogy így fejezze ki nemtetszését az oktatásban uralkodó állapotokkal kapcsolatban.

A szervezők arra kérik a diákokat és szüleiket, hogy ne menjenek, illetve ne engedjék őket iskolába szeptember 1-jén és 2-án. Emlékeztetnek, hogy a Magyar Tudományos Akadémián is komolyan kritizálták a kormány oktatáspolitikáját.

“Legyünk újból több százezren, és mutassuk meg, hogy KÖZÖSEN képesek vagyunk eredményeket elérni, ezzel is jelezve, hogy problémák vannak az oktatásban: az eszközhiány, a túlterheltség és az, hogy az iskola egyáltalán nem rólunk, diákokról szól. Amit tanulunk, az legfeljebb a XIX. századi életre készítene fel minket – buzdítanak a szervezők.

A szeptemberi tiltakozáshoz már Facebook-esemény is készült.

Tiltakozás: nem kezdik meg a diákok a tanévet szeptember 1-én

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top