Aktuális

Eljárás indulhat a tévésverés miatt

Egy jogvédő szervezet a Médiahatósághoz fordul a köztévén adásba került ostorozási jelenet miatt.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nyílt levelet írt dr. Karas Monikának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének, az MTVA által sugárzott karikás ostoros jelenet ügyében. “Arra kérjük őt, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot arról, hogy milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy az NMHH felügyelete alatt, közpénzből működő közszolgálati média ne bagatellizálja és normalizálja a nők elleni erőszakot.”

Eljárás indulhat a tévésverés miatt

A köztévé vasárnapi adásának viccesnek szánt bejátszásában egy férfi karikás ostorral csapkodott egy nő körül, miközben azt kiabálja, hogy “Ott marad, nem mozog, mert adok én neki! A kutyafáját, így neveljük mi az asszonyt! Nem főzött vacsorát? Adok én neki! Így neveli a betyár az asszonyt! Így kell ezt csinálni.”

Az elvileg a Balaton környékének nyári programjait bemutató bejátszás végén a műsorvezető nő és a csikós is nevetett. Az MTVA szerint “a jelenet azért került be az M1-re, mert az M1 célkitűzése megmutatni mindazt a magyar és a magyaron túli világból, ami csak hírértékű és érdekes”. A közszolgálati adó illetékesei szerint a műsorvezetőnek különben sem fájt az ostorozás.

“Ezek a szavak, függetlenül attól, hogy milyen cselekmény kíséretében hangzottak el, már önmagukban méltatlanok egy közszolgálati médiaszolgáltatóhoz. A nők megkülönböztetése és bántalmazása egészen a közelmúltig nők millióinak életét tette tönkre csak Magyarországon” – írja a TASZ nyílt levele. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top