Aktuális

Meghalt C. Molnár Emma

A pszichológus, aktív-analitikus pszichoterapeuta 70 éves volt. Temetéséről később intézkednek.

C. Molnár Emma 1946-ban született, az ELTE-n végzett klinikai szakpszichológusként, majd 1983-ban a pszichológia tudomány kandidátusa lett.
   

Pályáját általános iskolai tanárként kezdte, majd 1973 és 1989 között a Fővárosi Pszichoterápiás Módszertani Központban volt tudományos főmunkatárs. 1989 és 1998 között egyetemi adjunktus, majd 1998 és 2008 között egyetemi docens a Semmelweis Orvostudományi Egyetem I. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. Több felsőoktatási intézményben is oktatott.
   
Szakmai életében klinikai szakpszichológus, aktív-analitikus pszichoterapeuta, szupervizor volt, speciális szakterületét a szülészet-nőgyógyászat pszichológiája területén találta meg – írja közleményében az egyesület.
   
C. Molnár Emma az Aktív-analitikus Pszichoterapeuták Egyesületének alapító tagja és élete végéig tanulmányi elnöke volt, utóbbi szerepében sok szakember képzéséért felelt.

Legismertebb munkái közé tartozik A nő ezer arca, de több előadása is megjelent nyomtatásban a párkapcsolatokról. Több tudományos publikációt is jegyzett például a terhesség, az anyaság, az anya és a magzat között kommunikáció témakörében. Szakértőként olvashattátok az NLCafé oldalán is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top