Aktuális

Aki nem megy úszni az osztállyal, nem kap állampolgárságot

Svájcban szigorúan veszik a bevándorláspolitikát, és visszautasították annak a két muzulmán lánynak az állampolgársági kérelmét, akik nem voltak hajlandók az iskolai úszásban részt venni, és a bentlakásos táborokba sem mentek el.

Egy 12 és egy 14 éves muzulmán lányról számolt be a svájci SRF csatorna, akik vallási okokból vesztették el a svájci állampolgárságukért folytatott küzdelmüket.

A bázeli hatóságok azzal érveltek: ahhoz, hogy valaki a társadalom teljes jogú tagjává válhasson, a svájci oktatási rendszer minden egyes követelményének meg kell felelnie. Rengeteg svájci iskolában kötelező az úszás testnevelésórán – a lányok ezen nem voltak hajlandóak megjelenni és részt venni, és a bentlakásos táborba sem mentek el.

“Aki nem teljesíti a követelményeinket, megszegi a törvényt, így nem integrálható” – jelentette ki a Híradó.hu szerint Stefan Wehrle, a bevándorlók integrációjával foglalkozó egyik bizottság elnöke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top