Aktuális

Elfogadta a baksist – nagyon bebukta a hivatalnok

Egy Szabolcs megyei osztályvezetőt leplezett le a Nemzeti Védelmi Szolgálat. A férfinek százezer forintot ért a becsülete.

Hivatali vesztegetés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy megyei járási hivatal osztályvezetőjét, aki pénzért cserébe adatokat adott ki a földhivatali nyilvántartásból, tájékoztatta a főügyészség vezetője hétfőn az MTI-t.

Elfogadta a baksist - nagyon bebukta a hivatalnok

A Nemzeti Védelmi Szolgálat 2016 áprilisában megbízhatósági vizsgálatot végzett az osztályvezetővel szemben. Az ellenőr ügyfélnek adta ki magát, és ahhoz kért segítséget, hogy megszerezhesse egy magánszemély ingatlanjainak adatait a földhivatali nyilvántartásból. Miután a vádlott ezt megtette, elfogadta a százezer forintos kenőpénzt, amivel bűncselekményt követett el. Az ügyész vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat az ügyben, mely bűncselekményért 5-10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, illetve azt is kérte, hogy a vádlottat a közügyektől, valamint a jogi végzettséghez kötött foglalkozás gyakorlásától tiltsák el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top