Aktuális

Veszélyesen magas a levegő ózonszennyezettsége

Az ÁNTSZ legfrissebb mérése szerint az egészségre veszélyes a levegő ózonszennyezettsége több településen is. A szakemberek azt javasolják, inkább csak az esti órákban menjünk a szabadba.

A levegő szennyezettsége már hat településen, így Hernádszurdokon, Oszlárban, Egerben, Mosonmagyaróváron, Szombathelyen és Tökölön is meghaladta az egészségügyi határértéket. Az ÁNTSZ legfrissebb mérése értelmében ezekben a helységekben a levegő-egészségügyi helyzet kifogásolt, vagyis az egészségre veszélyes minősítést ért el.

Az időjárás-előrejelzés és a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján pénteken szintén az egészségügyi határértéket meghaladó ózonszennyezettségre kell számítani.

Az ÁNTSZ szakemberei éppen ezért arra figyelmeztetnek, hogy a déli, délutáni órákban minél kevesebb időt töltsünk a szabadban, a lakásban is lehetőség szerint inkább pihenéssel töltsük az időt. Szabad levegőre a kora reggeli és késő esti órákban érdemes kimenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top