Aktuális

Időjárás: újabb heves viharok, 4 megyére riasztást adtak ki

Az ország keleti felének megyéiben lakók heves zivatarokra ébredhettek kedden reggel. A Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki. Napközben nyári melegre számíthatunk.

Kedden a kora délelőtti órákig a Tiszántúlon húzódó kiterjedt zivataros rendszer északkelet felé elhagyja Magyarországot, mögötte lassan kitisztul az ég, és egyre kevesebb helyen kell újabb heves zivatarokra számítani. Délelőtt ugyanakkor a zivatarokat nagy mennyiségben lehulló eső és viharos széllökések kísérhetik.Helyenként jégeső is előfordulhat.

Napközben az ország délkeleti, keleti részein, leginkább a Tisza vonalában még kialakulhatnak újabb záporok, de jóval kevésbé intenzívek, mint a kedd reggeliek.

A figyelmeztetést Békés, Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére adta ki a MET, heves zivatarokra leginkább ezekben a térségben élőknek kell számítaniuk.

A napsütéses helyeken 30 fokig szaladhat fel a hőmérők higanyszála, zivatarok idején 20 fokra is süllyedhet a levegő hőmérséklete. A hajnali órákban 11-19 fokot mérhetünk.

Szerdán is megzavarhatják a napos időt gomolyfelhők, melyekből inkább csak frissítő záporok hullhatnak. Az enyhe reggelt követően 27 és 32 fok közé melegedhet délutánra a levegő hőmérséklete. És a hét második felére is hasonló időjárást jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás: újabb heves viharok, 4 megyére riasztást adtak ki

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top