Aktuális

Elhunyt Balló Gábor

Életének 73. évében vasárnap elhunyt Balló Gábor díszlettervező és szobrász – közölte a család hétfőn az MTI-vel.

Balló Gábor hosszú betegség után halt meg.  A vasárnap elhunyt Balló 1961-ben a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola szobrász szakán, 1975-ben pedig az Iparművészeti Főiskola díszlettervező szakán végzett, ezután pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) esztétika szakán szerzett diplomát. 

Elhunyt Balló Gábor

1962-től a Hunnia Filmstúdióban, 1966-tól pedig a Magyar Televízióban dolgozott. A 47-szeres nívódíjas díszlettervező és szobrász hozzávetőleg kétszáz tévéjáték, szórakoztató- és sorozatműsor díszletét tervezte meg. Többek közt a Gazdag szegények, a Szindbád nyolcadik utazása, Az aranygyapjú elrablása és a Csodakarikás című tévéjáték fűződik a nevéhez. 

Balló Gábor  sok színházi darab, opera- és operettelőadás színpadképét találta ki. Segédkezett például Leoncavallo: Bajazzók, Mascagni: Parasztbecsület és Kocsis István: Bolyai János estéje színpadra állításában.

Balló Gábor 1979-től 2001-ig a Csebi-Pogány István Művészkör művészeti vezetője, majd pedig az Újpesti Művészeti Szakközépiskola alapító művészeti vezetője és tanára volt. 
Alkotásait magyarországi és külföldi kiállításokon is láthatta a közönség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top