Aktuális

Cigány lány a legjobb helyesíró a Kárpát-medencében

A történet úgy kezdődik, na meg úgy is végződik, mint a mesében: a karancslapujtői 7. osztályos Paulik Krisztina 100 százalékos eredménnyel nyerte meg a Simonyi Zsigmond-verseny Kárpát-medencei döntőjét...

Paulik Krisztina a felsősöknek rendezett helyesírási versenyen már ötödikes korában is indult, akkor az ötödik lett. Hatodikban megnyerte a versenyt, ahogy idén is. Most viszont már 100 százalékos eredménnyel. A Roma Sajtóközpont tájékoztatása szerint Betti, ahogyan az ismerősei becézik, azt mondta, hogy kicsit haragszik, amiért a megyei fordulón a 100-ból csak 99 pontot ért el. Ugyanis hosszú ű-vel írt egy szót, amit röviddel kellene.

Cigány lány a legjobb helyesíró a Kárpát-medencében

A lány felkészítő tanára Bartus Nóra, aki szerint nem volt még példa arra, hogy valaki Nógrád megyéből nyerjen ezen a versenyen. A tanár nagyon büszke Bettire, aki magyart és történelmet szeretne tanulni az ELTE-n, mivel ezek a kedvenc tantárgyai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top