Aktuális

10 szokatlan nyári tábor, amit imádni fognak a gyerekek

Három gyerek anyjaként már jó ideje vadászom a különleges lehetőségeket, mert a nyári szünet hosszú, és nincs ember, akinek ennyi szabadsága lenne. Persze hogy mi a jó tábor, az minden életkorban változik, de ha az ember hajlandó egy kicsit körbenézni, és túllátni az angoltanulós, úszós és kézművestáborok hagyományos kínálatán, igazi, életre szóló nyári élménnyel ajándékozhatja meg a gyerekét. A választék ugyanis elképesztő. A többségük ötnapos, de vannak rövidebbek és hosszabbak is. Érdemes böngészni egy kicsit.

1. Virtuális tábor

A virtuális tábor keretében a gyerek nem megy el sehová, otthon marad a szüleivel, és a tábori élmények jönnek el hozzá. Olcsóbb és egyszerűbb megoldás, mint elküldeni otthonról – különösen akkor, ha a szülő ráér, és szívesen válik játékmesterré. Ha ezt a megoldást választja, akkor nem neki kell kitalálni, mit is csináljanak aznap, mert a játékokat, kísérletek leírását, nyomtatható feladatlapokat megkapja e-mailen.

10 szokatlan nyári tábor, amit imádni fognak a gyerekek

Kinek? 3–13 éves korig

Mennyiért? 2990 Ft

További információ: gyereketeto.hu

2. Ninjatábor

Igazi kaland olyan gyerekeknek, akik szeretnék megtanulni az önvédelem és a túlélés minden fortélyát, amit a valódi ninják is ismernek. A tűzrakás, a settenkedés, a menedéképítés mind a tananyag része – és persze valódi csaták is zajlanak, ahol azonnal kipróbálhatják a tanultakat. A szervezők szerint fegyelmet és önállóságot tanulnak itt a gyerekek – és nem mellesleg még jól is mulatnak.

10 szokatlan nyári tábor, amit imádni fognak a gyerekek

Kinek? Általános iskolások számára

Mennyiért? 24 000 – 39 900 (attól függ, ott alszik-e a gyerek)

További információ: gyerekedzes.hu

3. Bűvésztábor

A kétnapos tábor igazi sztárként fogadja a mágia jövendő mestereit – limuzin viszi a gyerekeket a játszóházba, ahol három bűvész is foglalkozik majd velük, tőlük tanulhatják a gondolatolvasás, a mikromágia és a színpadi fellépés trükkjeit, melynek köszönhetően a végén profi illuzionistaként térhetnek majd haza.

Kinek? 10–15 évesek

Mennyiért? 20 000 Ft

További információ: www.buvesztabor.hu

4. Régésztábor

Az őskor a legizgalmasabb korszak, és egyben a leghosszabb is a történelemben. A régészek számára éppen ezért rengeteg izgalmas felfedezést kínál – már ha tudják, mit kell keresniük és látniuk. A hatnapos táborban a gyerekek bepillanthatnak az igazi régészek életébe, és megtanulhatják, mit lehet kiolvasni egy sok ezer éves tárgyból.

10 szokatlan nyári tábor, amit imádni fognak a gyerekek

Kinek? 5–9. évfolyamra járóknak

Mennyiért? 17 000 – 27 000 Ft (attól függ, ott alszik-e a gyerek)

További információ: muzeumbarat.hu

5. Főzős tábor

Ez egy olyan tábor, amelynek a “gyümölcsét” szó szerint az egész család élvezheti majd. A gyerekek ugyanis nemcsak főzni tanulnak meg, de megtanulják azt is, hogyan vásárolhatnak okosan a piacon, és az alapanyagok, fűszerek felhasználási módjait is. Persze mindezt egészségesen, egyszerűen és nagyon-nagyon finoman.

Kinek? 7–15 éveseknek

Mennyiért? 50 000 Ft

További információ: kuktanoda.hu

6. Programozótábor

Elismerem, első pillantásra meredeknek hangzik, hogy a gyereket, aki amúgy is egész évben a mobilján lógott, a képernyő elé ültessük nyáron is – de ha belegondolunk, az mindenkinek jó, ha meg is tanulja, hogyan kell használni értelmes dolgokra is. Mondjuk képet szerkeszteni, honlapot készíteni, kisfilmet készíteni – ráadásul tekinthetjük ezt befektetésnek is. A mai világban, ahol az életünk nagyobbik része virtuálisan zajlik, a speciális készségekkel rendelkező fiatalok sokkal jobb állást kapnak később.

Kinek? 8–18 éveseknek

Mennyiért? 42 000 Ft

További információ: www.logiscool.hu

7. Jógás tábor

Annyi stressz éri a mai gyerekeket, hogy egyáltalán nem felesleges megtanítani őket arra, hogyan szabadulhatnak meg tőle, és a jóga ebben a korban különösen fontos, mert megtanítja őket a helyes testtartásra és mozgásra, javítja a koncentrációs képességet és segít ellazulni is. A táborban minden foglalkozást egy mese köré építenek fel, és az abban szereplő állatok mozgását utánozzák a gyerekek.

Kinek? 4–9 éveseknek

Mennyiért? 32 000 Ft

További információ: www.kolyokobol.hu

8. Zsarutábor

Ebben a táborban élesben, igazi rendőrök segítségével kóstolhatnak bele a gyerekek a zsaruk valódi életébe – az önvédelem, a lövészet és az igazoltatás művészete mellett a bűnügyek felderítésének módszereibe is bepillantást nyerhetnek, hátha kedvet kapnak ehhez a hivatáshoz.

Kinek? 10–15 éveseknek

Mennyiért? 23 000 – 48 900 Ft (van félnapos, napközis és ottalvós lehetőség is)

További információ: nagyonnyár.hu

9. Falramászó-tábor

A falmászás nemcsak a gyerek kondiját javítja, de a koncentrációs képességét is és a mozgáskoordinációját is. Nem könnyű sport, de óriási élmény, ha sikerül feljutni a magasba, és hogy ez az élmény még jobb legyen, a tábor során nemcsak a beltéri, de kültéri mászást is kipróbálhatják a gyerekek, természetesen a legnagyobb biztonságban.

10 szokatlan nyári tábor, amit imádni fognak a gyerekek

Kinek? 9 év feletti gyerekeknek

Mennyiért? 34 900 Ft

További információ: spiderclub.hu

10. Filmes tábor

Kelet-Európa legnagyobb filmes élményközpontjában, a Korda Filmparkban a gyerekek a leghitelesebb forrásból ismerhetik meg, hogyan is néz ki egy forgatás, és kinek mi a feladata abban az óriási stáblistában, amit minden film után levetítenek. Megismerhetik a hangmérnök, az állatidomár és a kaszkadőr feladatainak sokrétűségét, és bepillanthatnak egy valódi forgatásba is.

Kinek? 8–14 év közöttieknek

Mennyiért? 48 000 Ft

További információ: kordafilmpark.hu

További információ: kordafilmpark.hu

További nyári tábor témájú cikkeket olvashatsz az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top