Aktuális

Először kapcsolta be a vészfunkciót Amerikában a Facebook

Most először kényszerült bekapcsolni a Facebook a Safety Check funkciót az Egyesült Államokban. A lépést az orlandói merénylet miatt látták szükségesnek.

 A vasárnap hajnalban történt orlandói merényletnek 50 halálos áldozata és 53 sebesültje van. A lövöldözést az Iszlám Állam vállalta magára, de a tisztségviselők szerint nem ők követték el, mert nincs erre utaló nyom.

Mark Zuckerberg a Facebookon fejezte ki döbbenetét és együttérzését, a vészfunkció bekapcsolásával együtt azt is bejelentette, hogy az elkövetkező napokban abban is segíteni fog a közösségi oldal, hogy a sebesültek vérhez juthassanak.

 A Safety Check funkciót azért vezette be a Facebook, hogy a természeti katasztrófa vagy terrortámadás sújtotta településeken tartózkodó felhasználók jelezni tudják hogy jól vannak, így a hozzátartozóknak és a barátoknak nem kell feleslegesen aggódniuk. A funkció azért is jó szolgálatot tesz, mert ha katasztrófa történik, túlterheltté válnak a telefonvonalak.

Először kapcsolta be a vészfunkciót Amerikában a Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top