Aktuális

Gigabomba Budapesten – itt vannak az első fotók!

Több száz kilós bombát találtak az Infoparkban. Irodaházakat és egyetemi épületet ürítenek ki, utakat, hajózási útvonalat és hidat zárnak le a környéken.

Lezárják a Rákóczi hidat, a közeli budai rakpartot és a Dunán a hajózóútvonalat, miután földmunkák közben egy több száz kilós légibombát találtak a budai Infopark területén hétfő délelőtt. Kiüríttetnek két irodaházat, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyik épületét is.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Íme a több száz kilós légibomba – MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Ugyanakkor 600 méter hosszan, a második világháborús bomba feltalálási helyétől 300-300 méterre lezárják a Magyar Tudósok körutat. Ebbe beleesik a Rákóczi híd, illetve a Duna is.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Ez okozott nagy káoszt Budapesten – MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A lezárás a tűzszerészi munkálatok kezdetekor lép érvénybe, és azok befejezéséig tart.

 Forgalmi változások a bomba miatt

Szünetel a vasúti közlekedés a ferencvárosi és a kelenföldi állomás között egy-másfél órán keresztül. Emiatt a Keleti pályaudvarról és Kőbánya-Kispestről nem indulnak vonatok Pécs, Győr, Szombathely, Sopron felé, illetve a Kőbánya-Kispest-Székesfehérvár közötti elővárosi vonatok sem közlekednek. A Budapestre érkező utasok a kelenföldi állomáson szállhatnak át a BKK járműveire.

A Rákóczi híd lezárása miatt buszos vonatpótlásra nincs lehetőség

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top