Aktuális

21 év után találkozhatott újra elrabolt fiával az anya

Steve mindössze 18 hónapos volt, mikor édesapja, Valentin, egy veszekedés után egyszerűen elrabolta őt. Édesanyja több mint két évtized után láthatta viszont őt.

Mikor 21 évvel ezelőtt dolgozni indult, Maria Mancia még nem tudta, hogy aznap látja utoljára imádott kisfiát, Steve-et. Miközben ő a munkába igyekezett, férje, Valentin, akivel megelőző este csúnyán összeveszett, összepakolta a kisfiú holmiját, és az összes róla készült képet, majd mexikói családjához szökött. 

A házaspárnak abban az időben komoly vitái voltak. Ez vezethetett végül a gyerekrabláshoz is – nyilatkozta az ügyben Karen Cragg, az a nyomozó, aki két évtizeden át próbált Maria kisfiának a nyomára akadni. – Maria soha egyetlen percre sem adta fel a reményt, hogy egyszer viszontláthatja gyermekét. És mi sem. Megtisztelő dolog, hogy végül részünk volt abban, hogy ők ketten újra egymásra találjanak.”

A nyomozónő évekkel a gyerekrablás után kapott egy olyan fülest, ami végül segített abban, hogy Steve nyomára akadjanak. Eszerint az apa, a mexikói Pueblában bujkál a fiúval. A kaliforniai rendőrségnek újabb évekbe telt, mire a füles alapján a fiú nyomára akadtak: addigra az apa meghalt, miközben Steve-et a férfi mexikói családtagjai nevelték. Ezután már csak azt kellett elintézniük, hogy a fiú Amerikába utazhasson, hogy találkozzon édesanyjával.

Ez végül a közelmúltban valósulhatott meg. A megható találkozásról pedig képek is készültek. Íme:

Kép forrása: Christopher Lee
Kép forrása: Christopher Lee

Az ABC 7 amerikai hírcsatorna élőben közvetítette a megható pillanatot. Később, Steve elmondta a riporterüknek, most, hogy végre rátalált édesanyjára, akit egész mostanáig halottnak hitt, nem tervezi, hogy visszautazzon Mexikóban. Az Egyesült Államokban szeretne maradni, és itt akarja elvégezni a jogi egyetemet. 

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top