Aktuális

Hétvégére lőttek a szép időnek, újabb hidegfront közelít

Úgy tűnik, az időjárás ismét kibabrál velünk a hétvégére. Az elmúlt napok nyárias hőmérséklete visszaesik a közelgő hidegfrontnak köszönhetően, szombattól pedig egyre több helyen ered el az első. Nem túl szép kilátások június második hétvégéjére.

A hétvégére hidegfront lépi át országunk határait, így ismét búcsút kell mondanunk a nyárias napsütésnek és hőmérsékleteknek. Esős, zivataros júniusi hétvégére kell számítanunk – sajnos.

Az időjárás-előrejelzés szerint pénteken erősen felhős égboltra ébredünk, de napközben – néhol a zivatarokat követően – többször újra előbújik a felhők közül a nap. A kora délutántól – elsősorban az ország északi területein – meginduló gomolyfelhő-képződést záporok, zivatarok követik. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken 11-17, a legmagasabb pedig 21-25 Celsius-fok körül alakul.

Szombaton ugyanakkor a déli óráktól egyre többfelé lepik el a felhők az eget, és nem marad el az eső, a zápor és zivatar sem. Megélénkül, zivatarok idején viharossá fokozódik a szél. A hajnali órákban 10-15 fokig, míg kora délután még 22-27 fokig melegszik fel szombaton a levegő.

Vasárnap ismét borult reggelre ébredünk. A légköri front hatására sokfelé várható eső, zápor, keleten zivatar is előfordulhat. Több csapadék a nap első felében, és inkább a déli országrészben valószínű. A legalacsonyabb mérséklet 11-17 fok között valószínű, míg a nappali maximumok várhatóan 16-22 fok között alakulnak a MET előrejelzése szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top