Aktuális

53 embert csapott be külföldi munka ígéretével a nógrádi nő

53 embert tudott becsapni hamis külföldi munkalehetőség ígéretével a nógrádi nő és társa. A munkára vágyó emberektől összesen 265 ezer forintot csaltak ki. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte a többszörösen visszaeső bűnözőkre.

A Salgótarjáni Nyomozó Ügyészség indított eljárást a városban élő nő és társa ellen, akik 53 embertől csaltak ki pénzt. Áldozatainak hamis munkalehetőséget ígért Hollandiában.

A csalással vádolt nő 2013 októberét megelőzően az interneten hirdette (nem létező) szolgáltatását, az apróhirdetésekben kiemelkedő fizetéssel és szállással külföldi munkalehetőséget kínált. A jelentkezőktől 5 ezer forintos ügyintézési díjat kért arra hivatkozva, hogy az a kiutazásukhoz szükséges ügyintézés költségét fedezi. A pénzt a jelentkezőknek a nő bankszámlájára kellett utalniuk.

Miután a pénzek megérkeztek, fura módon a nő és társa eltűnt, elérhetetlenné váltak. A beígért külföldi munkalehetőség pedig természetesen ugrott a jelentkezők számára. A csaló nő és társa az 53 jelentkezőtől összesen 265 ezer forintot csalt ki.

Az ügyészség a többszörösen büntetett nővel szemben ténylegesen letöltendő szabadságvesztés kiszabását és közügyektől való eltiltást, illetve a sértettek kárának megtérítését indítványozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top