Aktuális

Vége a rettegésnek: kilövik a Szentendrén garázdálkozó vaddisznókkat

Jó ideje borzolja a kedélyeket a vaddisznókérdés Szentendrén. Sok figyelemfelhívó poszt jelent meg az utóbbi időben a települést érintő közösségi oldalakon. Úgy tűnik, most pont kerülhet a történet végére.

Szentendre több pontján találkoztak már a járókelők a vadakkal. A közösségi oldalakon terjedő posztok jelentős része félelemmel teli, hiszen sokan attól tartanak, hogy a vaddisznók veszélyesek az emberekre. De vannak olyanok is, akik arra buzdítják a lakosságot, hogy ismerjék meg az állatokat, és tanulják meg, hogyan kell viselkedni, ha velük találkozik valaki.

Fotó: Stomp Ferenc
Fotó: Stomp Ferenc

A városban terjedő hírek szerint eddig senkit nem bántottak a disznók, inkább csak megijednek tőlük az emberek. Pismány fölött például mindennaposak a vaddisznóészlelések. Több példány a Radnóti utca alatt, a Püspök-forrás környékén lakhat. Azt beszélik, ezeknek minden évben vannak malacaik. Ami viszont tényleg aggasztó, hogy feljárnak a lakótelepre, de a Móricz gimnázium környékén is látták már őket. Megfordultak a Deli Antal utcán, a János utcán, sőt a patakot átszelő kis hídon Izbég felé is útra keltek. A Vasúti Villasorra is be-benéznek, egészen a kis tóig merészkednek. 

A Szentendre.hu-n jelent meg az információ, miszerint a rendőrség engedélyezte az állatok kilövését. A vaddisznókat a kijelölt vadászok 16 óra és reggel 6 óra lőhetik lőhetik az alábbi területeken egészen szeptemberig: Boldogtanya-Kisboldogtanya, Petyina, Tyúkos-dűlő, Pismány, Szarvashegy, Vasúti villasor. Az ott élőknek és arra közlekedőknek érdemes figyelniük erre.

Ahogy sokan mások, úgy mi is sajnáljuk az állatokat. Valahol felmerült a kérdés, hogy tényleg csak az az egyetlen megoldás létezik-e, hogy le kell őket lőni. A választ erre mi nem tudjuk. De jó lenne, ha nem kellene elpusztulniuk…

Vége a rettegésnek: kilövik a Szentendrén garázdálkozó vaddisznókkat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top