Aktuális

15 hónap fogházat kapott egy kakaós csiga ellopásáért

A fiatal férfi csak éhes volt – állítja a védőügyvéd. A bíró szerint buliból lopott. Az eladónő megbocsátott, hisz "ő is anya".

Súlyos büntetést szabott ki a bíró Bélára, a nemrég nagykorúvá lett kecskeméti fiúra, aki ellopott egy kakaós csigát

A tárgyalásról beszámoló narancs.hu szerint a védővel ellentétben a bíró nem úgy ítélte meg, hogy Béla az éhség miatt lopott kakaós csigát, hanem jó bulinak gondolta a hasonló cselekedeteket, mivel más bűncselekmény is van már a rovásán.

Ráadásul meg is csavarta az őt figyelmeztető eladónő kezét, így rablásnak minősül az eset, aminek súlyosabb a megítélése. Így 1 év 3 hónap, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztést szabott ki Bélára.

Az eset másnapján egyébként a fiú szülei felkeresték az eladónőt, hogy kifizessék a kakaós csigát, de az nem hagyta, mivel szerinte nem ez volt az egyetlen eset. “Nem tűnt fel, hogy hordja haza a húsos szendvicset és a csokoládékat?”

Még az eladó tanúvallomása előtt a vádlott bocsánatot kért a sértettől, aki miután befejezte a vallomását, bírói kérdésre válaszolva megbocsátott a vádlottnak: “Nekem is vannak gyerekeim, én is anya vagyok” – írja a magyarnarancs.hu.

Ha te is vágysz kakaós csigára

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top