Aktuális

Időjárás: újabb felhőszakadás lesz, de a pollenjelentés sem vidám

Locsolni ezen a hétvégén sem kell a virágokat, mert már marad a meleg, azért a zivatarok, felhőszakadások sem állnak tovább. És az allergiásoknak is jobb lesz figyelni.

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton is gomolyfelhők zavarják majd a napsütést, ismét többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, hevesebb zivatarok is lehetnek felhőszakadás, jégeső, viharos szél kíséretében. A legmelegebb órákban 22-27 fokra lehet számítani.

Vasárnapi időjárásról: a hét utolsó napján is lesznek záporok, zivatarok, kialakulhat jégeső, felhőszakadás és a viharos széllökéseket sem lehet elfelejteni. A hajnal enyhe lesz, a napközbeni hőmérséklet hasonlóan alakul, mint a szombati. 

via GIPHY

Pollenkörkép: A hétvégén a pázsitfű- és csalánfélék virágporának mennyisége várhatóan közepes, magas tartományban alakul, míg az útifű, a lórom a tüneteket okozó szintet érheti el. A fenyőfélék, eperfafélék, a bálványfa és a hárs pollenkoncentrációja alacsony, helyenként közepes szintet érhet el. A kültéri allergén gombák spóraszáma emelkedik, sokfelé magas lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top