Aktuális

Árvíz Franciaországban: 1 perces videó a fenyegető áradásról

Nincs könnyű helyzetben Franciaország, ahol néhány napon belül elkezdődik a foci-Eb. Az ország több megyéjét ugyanis árvíz sújtja, Párizsban valószínűleg vészforgatókönyveket írnak.

Franciaország középső részén húszezer embert kellett kitelepíteni, és a folyók még nem is tetőztek. Több évtizede nem volt ilyen magas a Szajna szintje. Ahogyan arról pénteken beszámoltunk, ha a Szajna tovább emelkedik, a Mona Lisát is elmenekíthetik. Pénteken az árvíz már a Louvre-t nyaldosta.

A Szajna vízszintje péntek délután Párizsban meghaladta a hatméteres magasságot, és még akár 6 és fél méter is lehet, erre 34 éve nem volt példa. Párizst nem fenyegeti az 1910-eshez hasonló árvízkatasztrófa, amikor is a Szajna elérte a 8,42 méteres magasságot, elárasztotta a metrómegállókat és lebénította a fővárost. Százhat évvel ezelőtt a Szajna mind a három mellékfolyója megáradt, most viszont csak a Loignon, ami már elkezdett apadni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top