Aktuális

Szexuális zaklatásával vádolnak mentősöket

Egy anya azt állítja: egy hétvégi mentősversenyen részeg mentősök szexuálisan zaklattak fiatalokat.

Többnapos mentősverseny zajlott múlt hétvégén Csillebércen, ezért több fiatal, aki önkéntesként ott dolgozott, a táborban aludt. Zuhanyzás közben azonban részeg mentősök törtek rájuk, szexuális ajánlatokat tettek neki, tapogatták őket és szóbeli erőszakot alkalmaztak – állítja a Blikknek küldött levelében egy édesanya.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a lapnak úgy nyilatkozott: tudomásuk van a történtekről, ők azonban egy, a versenyen dolgozó diáktól hallották azt. Úgy tudják, hogy egy   középiskolás lánynak állták útját a fürdőszobánál, majd pár perc múlva viccesnek szánt mondatok kíséretében tovább is engedték.

A szóvivő elmondása szerint a szervezők komolyan vették a szexuális zaklatás lehetőségét, ezért vizsgálták a történteket, ám nem merült fel újabb bizonyíték, ezért nem történt további intézkedés. Azt ígérte ugyanakkor, hogy ha új információk vetődnek fel, megteszik a szükséges lépéseket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top