Aktuális

Ma dől el a 100 ezer forintos cafeteria-készpénz

Új szabályok szerint kaphatnak jövő évtől kezdve béren kívüli juttatást a munkavállalók. Készpénzben és SZÉP-kártyán.

A jövőben két típusú béren kívüli juttatás illeti meg kedvezményes adózású keretek között az alkalmazottakat a Nemzetgazdasági Minisztérium előterjesztése nyomán, amely csütörtökön kerül az Országgyűlés elé – nyilatkozta a Magyar Időknek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A miniszter közölte: a magánszektorban 450 ezer forint volna a kedvezményes közteherrel adható cafeteria-juttatás felső határa. Az összegből százezer forint lehetne a készpénz, a fennmaradó 350 ezer forint kerülhetne az érintettek SZÉP-kártyájára. A közszférában kétszázezer forintos keretet határoznának meg, ez egyenlő arányban oszlana meg a két juttatási forma között.

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy az új szabályok jövőre léphetnek életbe, és a százezer forintos készpénzbeli juttatáshoz mind a négymillió hazai munkavállaló hozzájuthat.

Mint írják, a módosításra az Európai Unió bíróságának döntése miatt van szükség, de a változtatásra egyébként is volt kormányzati szándék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top