Aktuális

Vége lehet a szabad kutyasétáltatásnak a Városligetben

Több ezer kutyát sétáltatnak nap mint nap póráz nélkül, szabadon a Városligetben, legalábbis egyelőre. A jövőben kutyafuttatókba kényszeríthetik őket.

Bár egy 2010-es kormányrendelet szerint a kutyafuttatókon kívül elvileg csak pórázon lehet sétáltatni a kutyákat, Budapesten többnyire anélkül sétálnak a kutyák, a Városligetben pláne. Ennek azonban hamarosan vége lehet – hívta fel a figyelmet a 444.

A X. kerület már kitiltotta közparkjainak többségéből a kutyákat – egyes területekről még pórázon is. Helyette kutyafuttatókat hozott létre számukra. A portál információi szerint erre készülnek a Városligetben is: zónákat hoznának létre, melyek egy részébe még megkötött kutyát sem lehetne bevinni, máshova kizárólag pórázon mehetnének, míg elengedni őket csak a kijelölt kutyafuttatókban lehetne.

A  Városliget Zrt. a 444-nek úgy nyilatkozott, hogy a Liget végleges rendezéséről egyeztetnek, és a kutyafuttatók helye és mérete is változhat még.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top