Aktuális

Felháborodtak a netezők az állatkerti gorilla lelövésén

Kiborultak a netezők Harambe, a cincinnati gorilla megölésén. Igazságot szeretnének Harambénak.

 Agyonlőttek egy 17 éves gorillát a cincinnati állatkertben szombaton, mert egy négyéves gyerek bekerült a kifutójába, és az állatkerti gondozók úgy ítélték meg, hogy a gyerek életveszélyben van.

 A közösségi oldalakon szinte azonnal a Harambe nevű gorilla védelmére keltek, és rohamtempóban kezdett terjedni a #justiceforHarambe azaz az Igazságot Harambénak! hashtag. Több álláspont is van. A többségnek azzal van baja, hogy az állatkert nem tart ilyen esetekre azonnal ható nyugtatót, és miért kellett ehelyett éleslőszert használni a gorilla ellen. Mások viszont azzal érveltek, hogy Harambe nem akarta bántani a gyereket, csak ösztönösen megvédte a kiabáló turistáktól. A videókon nem is látszik, hogy ártani akart volna, de az állatkerti dolgozók szerint métereken keresztül húzta maga után.

Igazságot akarnak a lelőtt gorillának

Az is nagy kérdés, hogy a gyerek hogyan kerülhetett oda a gorillához. Már több mint 60 ezer ember aláírta azt az online petíciót, ami követeli, hogy a gyerek szüleit vonják felelősségre a gorilla halála miatt.

Forrás: bbc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top