Aktuális

Ferenc pápa nem mond le, mint elődje

Világsztárokat tüntetett ki Ferenc pápa egy összejövetelen, és ugyanitt reagált az esetleges lemondását firtató kérdésre is.

“Sohasem gondoltam arra, hogy elhagynám a pápai tisztet amiért nagy felelősséggel jár” – mondta a katolikus egyházfő egy kérdésre válaszolva. Ferenc pápa az általa inspirált Scholas Occurentes nevű nemzetközi oktatási kezdeményezésről tartott összejövetelen beszélt a Vatikánban, és egy ifjú résztvevő kérdésére felelt.

Ferenc pápa nem akar lemondani

Bár korábban azt mondta, hogy szerinte saját pápasága nem lesz hosszú, eddig sohasem nyilatkozott egyértelműen arról, hogy nem követi a lemondott XVI. Benedek példáját. A német pápa 2013-ban önként távozott tisztségéből, amire 600 éve nem volt példa.

Ferenc pápa az összejövetelen kitüntetéseket adott Salma Hayek, Richard Gere és George Clooney amerikai színészeknek, amiért segítik az oktatási kezdeményezést, támogatják az azt szolgáló alapítványt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top