Aktuális

Nem költöznek tömegével a Balatonra a “rettegő németek”

A bajor tartományi tévé szerint egyre több német telepedik a Balaton partjára, mert fél a menekültektől. Úgy tűnik, ez nem igaz.

Bár a Bayerische Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati tévé egyre több, a Balatonhoz költöző németről számolt be az Index által megkérdezett ingatlanosok erről nem tudnak.

Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője szerint az északi parton elvétve akadnak külföldiek, inkább budapestiek vásárolnak. Volt néhány Németországból hazatelepülő magyar vevő is, de ez nem általános.

Szerinte a füredi tapasztalat meg az, hogy az itt korábban nyaralót vett németek inkább eladókká lettek, és próbálják eladni az ingatlanokat. Füreddel ellentétben Siófokon több külföldi vevő van, pl. csehek, svájciak, ők kizárólag tóparti, új építésű apartmanok iránt érdeklődnek.

Hasonlóról számolt be a Duna House is. Rutai Gábor, a cég elemzési vezetője  az Indexnek arról beszélt, hogy Keszthely környékén ugyan tapasztalnak növekedést német vásárlókban, a füredi irodájuknál épp fordított a helyzet, ott idén több német eladónak is közvetítettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top