Aktuális

Megjött az első új metró Budapestre – képek

Csütörtökön hajnalban érkezett meg Budapestre az első, orosz partnercég által felújított csodaszép fehér metrószerelvény.

A kékről fehérre átfestett, hat vagonból álló metró szerelvény több ezer kilométert tett meg Moszkvától Budapestig, a BKV Kőér utcai járműtelepéig. Útközben, Lengyelországban jól össze is grafittizték, de ez már nem látszik a kocsikon. A Metrovagonmas által újjáépített kocsik a felújítás végeztével, május 12-én indultak útnak Moszkvából.

Megjött az első új metró Budapestre
Megérkezett az első felújított metró Budapestre

A felújító cég szerint az új fekete-fehér metró sokkal megbízhatóbb, egyszerűbben karban tartható, takarékosabb kényelmesebb lesz, emellett a sofőrök dolga is könnyebbé válik. Az utastér felújítása mellett korszerűsítették a vezérlő-, a megfigyelő- és a biztonsági rendszert is.

Megérkezett az első felújított metró Budapestre

Az orosz Metrovagonmas cég 219,1 millió euróért végzi el a 37, darabonként hat kocsis szerelvény felújítását. A munkára 25 év garanciát vállalnak. Az egyelőre még nem ismert, mikortól találkozhatunk forgalomban az új metrókocsikkal.

Megérkezett az első felújított metró Budapestre

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top