Aktuális

Hasfájással ment haza a hároméves kisfiú – pár órán belül meghalt

A 3 éves kisfiú hasfájásra panaszkodott. Szülei hiába vitték szinte azonnal kórházba, az életét már nem lehetett megmenteni.

 A 3 éves Henry Walter – apukája jellemzése szerint “mókás, játékos kisgyerek” – egy februári délután lett rosszul, miután hazament az óvodából. Lefekvéskor hasfájásra panaszkodott, mire édesanyja fájdalomcsillapítót adott neki. Mikor hajnalra sem javult az állapota, kórházba vitték. Másnapra azonban már halott volt.

Hasfájással ment haza a hároméves kisfiú - pár órán belül meghalt

 

 

A kisfiút egy ritka rovar csípte meg, és mint utóbb kiderült, a csípés agyhártyagyulladáshoz vezetett. Henry a Hib- (Haemophilus influenzae) fertőzés kivételesen ritka típusát, az F-t kapta meg (a B a leggyakoribb).

Ezt a fertőzést a Meningococcus B, azaz a járványos agyhártyagyulladás elleni védőoltás nem előzi meg. A kisfiú apukája azt nyilatkozta, akárcsak mindenki más, ők is azt gondolták, hogy ez az ő családjukkal nem történhet meg. 

Forrás: Telegraph

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top