Aktuális

Ezt a mentőst sose engedje be az otthonába!

Egy idős váci házaspárhoz csöngetett be egy mentőápoló, majd jöttek a borzalmak.

Május 18-án délelőtt állt meg egy piros színű mentősruházatot viselő férfi egy váci család otthona előtt. A mentőápoló azzal az ürüggyel jutott be az idős házaspár lakásába, hogy meg akarja vizsgálni őket, kezdetnek meg is mérte a későbbi áldozatok vérnyomását. 

Ezután – áll a Pest Megyei Főügyészség közleményében – a férfi berángatta az idős embereket a hálószobába, ahol előbb a férjet, majd a nőt kezdte fojtogatni párnával és egy gézszalaggal. A támadónak egyetlen célja volt: a házaspár pénzének megszerzése.

Mikor a sértettek ellenálltak, a mentőápoló egy lőfegyvert vagy annak utánzatát vette elő, és azzal nyomatékosította a fenyegetését. Így végül hetvenezer forintot vett el a házaspártól.  Ezután a férfi bekötözte a hálószoba ajtaját a fojtogatásához használt gézszalaggal, majd elmenekült a helyszínről.

A valóban mentőápolóként dolgozó férfit elkapták, és az ügyészség indítványozta előzetes letartóztatását, mondván “a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás bűntettével gyanúsított elkövető esetében tartani lehet attól, hogy szabadlábon védekezve különösen a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top