Aktuális

Még csak 12 éves Orsolya, de már a harmadik meséje jelenik meg

Röthler Orsolya három évvel ezelőtt vett részt először egy meseíró pályázaton, és az akkori siker meghozta a kedvét a további íráshoz. Idén már a harmadik alkalommal jelenik meg nyomtatásban is a kislány saját meséje.

Orsolya még alsós volt, amikor a tanító nénije javasolta, hogy induljon egy meseíró pályázaton.  Suli után hazament és nekikezdett a munkának, az első művét egy sajtpapírra írta, majd este felolvasta az anyukájának. Mielőtt elküldték volna a pályázatra, Orsolya anyukája begépelte a mesét, és az egész család izgult, hogy beválogassák a kötetbe. Persze, határtalan volt az öröm, amikor sikerült, és Orsolya is nagyon büszke volt az írására. A második évben már magától írt mesét ugyanarra a pályázatra, és akkor már egyedül pötyögte be a sorokat a gépbe. Bingó, másodszor is sikerült, ismét bekerült a mű a kötetbe!

“Rengeteget olvasok, és az érdekes történetekről nekem is eszembe jutnak mesék, kalandok, és akkor azt leírom. Az izgalmas, fordulatos könyveket szeretem, kedvencem a Harry Potter és az Időfutár, ja és Varró Dani műveit is szívesen olvasom, hallgatom. Akkor jó írni, amikor eszembe jut egy jó ötlet, olyankor gyorsan megy. Szeretnék később majd regényt is írni, de egyelőre még a novella a következő lépcső, nemsokára majd nekiállok egynek. Amikor az első mesém megjelent, akkor a tanító néni felolvasta az egész osztálynak, és mindenki gratulált, az nagyon jó érzés volt. Én magamtól nem dicsekedtem volna el a sikeremmel, a mostaniról is csak egy barátnőmnek szóltam. Lehet, hogy orvos leszek, de mellette tuti, hogy fogok írni is, csak abból szerintem nem lehet megélni!” – mesélte az NLCafénak Orsoly.

A kislány tavaly karácsonyra meseíró szettet kapott a szüleitől: egy tabletet billentyűzettel és nyomtatóval, így az idei mesét már teljesen egyedül írhatta le és küldte el a mesem.hu pályázatára. Az Egy manó kalandos élete nyomtatásban is megjelenik hamarosan, de aki addig nem akar várni, erre a linkre kattintva már most elolvashatja.

A meseíró lány: Röthler Orsolya
A meseíró lány: Röthler Orsolya

A tapasztalt meseíró idén már az öccsét is bevonta az alkotó munkába: együtt tesztelték a neveket, hogy elég érdekesek-e, és Orsolya felolvasta a hatéves Pistinek az egész mesét, hogy vajon leköti-e a kisfiút a történet.

Orsoly és az öccse, Pisti
Orsolya és az öccse, Pisti

A kislány egyébként általában nyáron ír meséket, mert amikor nincs suli, akkor van erre a legtöbb ideje. Még nem tudja, hogy mi lesz felnőttkorában, olvasni viszont nagyon szeret és színházba járni is. Havi 1000 oldalt biztosan elolvas és rengeteg színdarabot végignézett már, az elsőt két és fél évesen. Egy dologban biztos: írni mindig fog

Itt olvashatsz még többet tehetséges gyerekekről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top