Aktuális

Quaestor balhé: kezdődik a kötvényesek kifizetése

Eddig 8 ezer károsultat fizetett ki a Kárrendezési Alap, és még sokan kaphatják vissza a pénzüket. Eközben elképzelhető, hogy a Quaestor ügyben megszüntetik a büntetőeljárást, Tarsoly Csaba pedig mehet, amerre lát.

Az alap tájékoztatása szerint a károsultak a kifizetés időpontjáról és módjáról tájékoztató levelet kapnak, a részükre járó kárrendezési összeget a lakóhelyük szerinti legközelebbi takarékszövetkezeti fiókban vehetik fel a levélben megjelölt naptól kezdve.

Egyesek már megnyugodhattak

A Kárrendezési Alap már közel 8 ezer károsult részére több mint 12 milliárd forintot utalt át a kifizetőhely számára, és a további kifizetéseket is folyamatosan indítja a jogosultaknak. A kárrendezés teljes összege várhatóan eléri a 38 milliárd forintot. A kifizetést azoknak a jogosultaknak tudják teljesíteni, akik esetében

a kárrendezés összegét tartalmazó levél átvétele óta eltelt a visszavonásra rendelkezésre álló 30 napos határidő.

A 2016. január 1-jén létrejött Kárrendezési Alap a kárrendezési törvény alapján végzi a Quaestor Értékpapír Zrt. által értékesített és a Quaestor Financial Hrurira Kft. által kibocsátott vagy ilyenként megjelölt kötvényekre, továbbá a Hungária Értékpapír Zrt. által értékesített és a Hungária Gold Kft., valamint a Hungária Ingatlanhasznosító Zrt. által kibocsátott kötvényekre vonatkozó ügyletek kárrendezését.

A Hungária Értékpapír Zrt., valamint a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolását 2015. április 22-én rendelte el a bíróság.

Meghalt a nyomozó ügyész

A Quaestor sztori eközben tovább bonyolódik, mivel meghalt az ügyben nyomozó ügyész. A 444 mindehhez hozzátette, hogy “április eleje óta civakodik a Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék: az utóbbi szerint hiányos a vádirat, az előbbi viszont nem hajlandó a hiányt pótolni. Ha nem változik a helyzet, a bíróság május 31-én megszünteti a büntetőeljárást, Tarsoly Csaba és társai pedig mehetnek, amerre látnak”.

(via Napi.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top