Aktuális

Időjárás: fagy után újra nyarat kapunk

Jó hír! A hét közepétől végre melegszik az idő, pénteken már 23-24 fok is lehet, de elszórtan futó zápor, esetleg zivatar még kialakulhat.
Szerdán a hosszabb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elsősorban északkeleten, keleten alakulhat ki elszórtan zápor, kis eséllyel zivatar. Az ország nagy részén a nyugati, északnyugati, az Alpokalján a déli, délnyugati szelet kísérhetik élénk lökések. Hajnalban 2-8, délután 16-21 fokot mérhetünk – írja az időkép.

Csütörtökre már mindenhol déliesre fordul az áramlás, így melegebb légtömegek érkeznek hazánk fölé, ennek köszönhetően már sok helyen 20 fok feletti csúcsértékeket mérhetünk a délutáni órákban. A hajnal is enyhébbé válik, a délies szél is többfelé megélénkül. A napos időszakok mellett csak elszórtan alakulhatnak ki futó záporok, esetleg gyenge zivatarok.

Pénteken még melegebb időre van kilátás, ekkor már sokfelé 23-24 fok köré melegedhet a levegő, miközben még enyhébb lesz a reggel. A délutáni órákban helyenként záporok, zivatarok kialakulhatnak a napos időszakok mellett.

Időjárás: végre melegedés jöhet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top