Aktuális

Dzsihadisták lepték el a társkereső oldalakat

Óriási ház, ékszerek és szolgák ígéretével próbálják a dzsihadisták az Iszlám Állam fővárosába csábítani a lányokat az online társkereső oldalakon.

Az Iszlám Állam a Facebook, a Twitter és a Telegram után már társkereső oldalakon is propagandát folytat. A brit Express a hírszerzés egyik Jordániában élő tagjától tudta meg, hogy a fiatal lányokat már egy arab nyelvű társkereső oldalon is megpróbálják a terroristák kalifátusába csalogatni.

 A tisztviselő elmondása szerint egy olyan család kérte a segítségüket, amelyik a lányát akarta megmenteni, ugyanis egy olyan férfival társalgott a neten, aki Rakkába, az Iszlám Állam “fővárosába” próbálta meg elcsábítani. Az internetes toborzó óriási házat, gyönyörű ékszereket, szolgákat és egy jóképű harcos férjet ígért.

A család azt a tanácsot kapta, hogy szüntessék meg a lány Facebook- és Twitter-oldalát, de kiderült, hogy a fiatal egy társkereső oldalon kommunikált a terroristákkal – írja a hirado.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top