Aktuális

Hosszú 200 méter háton is győztes, Burián a negyedik

Hosszú Katinka 200 méter háton sem talált legyőzőre a londoni vizes Eb keddi napján. A másik magyar induló, Burián Kata megúszta az olimpiai A szintet, ő negyedik lett.

Hosszú Katinka pályafutása 11. Eb-aranyérmét nyerte, rajt-cél győzelemmel. A táv feléig az Európa-csúcs részidejénél is gyorsabb volt a Vasas versenyzője, a végére viszont kissé elfáradt, a második ukrán Darina Zevina is megközelítette, de végül 2:07.01 perccel meglett a győzelem.

MTI/AP/Matt Dunham
MTI/AP/Matt Dunham

“Nagyon elfáradtam a végére. Ez volt a taktika, hogy rendkívül erősen kezdek, de az olimpián ennél jobb idő kell majd. Örülök az első helynek és az időnek is” – mondta Hosszú, aki kifejtette, más érzésekkel várja a riói játékokat, mint a londonit várta. Kijelentette, nem az érmek színe dönti majd el, hogy megérte-e a munka, mert az elmúlt 3,5 év már megérte.

A kecskeméti Bácsvíz-KVSC versenyzője, Burián Kata főbb célja az volt, hogy a 2:10.60 perces olimpiai A szintnél gyorsabb legyen, s ezt 2:10.17 perces idejével teljesítette is.
“Nagyon fájt ez az úszás, de nagyon nagy álmom vált valóra. Nem hittem, hogy a nullából egy év alatt idáig el lehet jutni” – mondta a 21 esztendős ígéret.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top