Aktuális

30 kisfiút erőszakolhattak meg egy török menekülttáborban

Egy török napilap szerint az erőszaktevő takarító aprópénzzel fizetett 8-12 éves áldozatainak, hogy maradjanak csendben.

A 29 éves vádlott, Erdal E. ellen már folyik a per. A férfit 2015. szeptember 2-án tartóztatták le azok után, hogy beismerte tettét, miszerint 30 fiún követett el nemi erőszakot. A Habertürk hírtelevízió értesülése szerint az ügyészség 289 év börtönbüntetést kért az elkövetőre.

A hírek szerint a takarító három hónapon át bántalmazott szexuálisan 8 és 12 év közötti kisfiúkat, akiknek 1,5 és 5 török líra (mintegy 140 és 475 forint) közötti összegeket adott hallgatásukért. A visszaéléseket többnyire mosdókban és mellékhelyiségekben követte el.

Erdal E. azt állítja, hogy a kisfiúk bátorították a nemi kapcsolatra. A gyerekek családjuknak panaszkodtak az általuk átéltekről, de a férfira a tábor őrei is felfigyeltek. A takarító mindig olyan helyre ment a kisfiúkkal, amely kiesett a biztonsági kamerák látóköréből.

A török miniszterelnöki hivatal katasztrófavédelmi igazgatósága (AFAD) által üzemeltetett táborban tett látogatása után Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke azt mondta, hogy “Törökország bánik a leginkább példamutatóan a menekültekkel a világon”.

A Birgün című napilap szerint az AFAD nem tudott a gyerekekkel történtekről, a hivatal írásos nyilatkozatban közölte, hogy a takarító nem volt büntetett előéletű. Azt is elmondták, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében meghozták a megfelelő óvintézkedéseket.

(via Híradó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top