Aktuális

Szinte mindenütt betiltják az e-cigit

Közintézményekben, közösségi közlekedési eszközön, munkahelyen május 20-tól nem használható az e-cigaretta – jelentette be az ÁNTSZ.

Betiltás vár az e-cigaretta használatára az olyan, közterületnek minősülő helyeken is, mint az aluljárók és játszóterek. Aki vét a szabályok ellen, azt húsz- és ötvenezer forint közti összegre bírságolhatják meg.

Szinte mindenütt betiltják az e-cigit

A szigorítás oka, hogy az elektronikus cigaretták és a dohányzást imitáló elektronikus eszközök visszaszorítása segítheti a dohányosok táborának csökkentését.

Az ANTSZ szerint az e-cigi ártalmainak nem ismerete a kipróbálás felé sodorja a fiatalokat. A nikotint egyre több kiskorú hagyományos dohánytermék helyett elektronikus cigarettával juttatja a szervezetébe, mellőzve a hagyományos cigarettázást.

Az e-cigaretta nem tekinthető biztonságos terméknek, ismert összetevői között bizonyítottan egészségkárosító anyagok vannak – közölte a hivatal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top