Aktuális

Európa-szerte bombákkal fenyegetőznek

Dél-Olaszországban bombamerényletre készülő afgánokat tartóztattak le, Csehországot pedig bombamerénylettel való fenyegetés bénította le kedden.

A carabinierik szerint egy afgánokból álló csoport Olaszország-szerte kereskedelmi központok és repülőterek ellen tervezett bombamerényleteket. A terrorfenyegetés miatt két személyt kedden Foggiában, illetve egy bari menekültszálláson tartóztattak le.

Európa szerte bombákkal fenyegetődznek

A harmadik afgánt Milánó környékén körözik, további két migráns már Afganisztánba távozott.

Az olasz rendőrség terrorizmusellenes egységének közleménye szerint “készen álltak merényletet végrehajtani kereskedelmi központokban, repülőtereken és kikötőkben”.

A december óta figyelt és most őrizetbe vett két afgán mobiltelefonjain Bariban, Rómában és Londonban készült felvételeket találtak: üzletközpontoknál, repülőtereken, szállodákban és a római Colosseumnál is fotóztak. Közösségi profiljaikon az Iszlám Állam (IÁ) és al-Kaida terrorszervezeteket dicsőítették és fegyverekkel pózoltak. Szerény anyagi körülményeik dacára gyakran repültek Bari és London között. Az olasz rendőrség szerint részt vettek az illegális migráció szervezésében is.

Csehországban ugyancsak kedden számos bomba robbantását helyezte kilátásba egy telefonos fenyegetés, országszerte több mint tíz helyszínen. A rendőrök vasútállomásokat és városházákat vizsgáltak át. A kedd reggeli fenyegetés szerint a bombák 15 percenként robbannak. Egy prágai iskolát kiürítettek, három fővárosi teret lezártak.

A rendőrök sehol nem találtak bombát. Csehországban az utóbbi időben nem ritka a hasonló vaklárma, de egyszerre ennyi fenyegetést még nem jelentettek be. A cseh rendőrök ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top